Szobafoglalás
Tündérliget Panzió Egerszalók
kep
twitter facebook pinterest comment

Töltődjetek fel az egerszalóki fürdőben!

Időről-időre minden embernek szüksége van egy kis kikapcsolódásra, feltöltődésre, amikor néhány napra maga mögött hagyhatja a szürke hétköznapok mókuskerekét. És hol lehetne jobban feltöltődni és pihenni, mint egy jótékony ásványokkal teli gyógyvizes fürdőben? Megmutatom, miért érdemes kipróbálni az egerszalóki termálvizet, valamint, hogy hova érdemes szobát foglalni a felhőtlen lazítás érdekében!

Mindenkinek kell egy kis kikapcsolódás

Nemtől, életkortól, életstílustól, és minden egyébtől függetlenül minden embernek szüksége van néha arra, hogy egy kis időre maga mögött hagyja a megszokott mindennapok gondjait, és a relaxálásra, feltöltődésre koncentráljon. Nem vagyunk gépek, időnként bizony szünetet kell tartani a munkában, a mókuskerékben, és nem csak önmagunk kényeztetése miatt, hanem mert a hajszoltság, kimerültség a munka és az élet minőségén is nyomot hagy.


Olykor-olykor érdemes elutazni egy hétvégére egy új, a megszokottól eltérő helyre, ez ugyanis kizökkenti az embert a hétköznapok megszokásaiból, amire azért van szükség, hogy aztán újult erővel lehessen visszatérni a szokott feladatokhoz. El lehet utazni egyedül is, de a legjobb párban, így a kikapcsolódást össze lehet kötni egy kis romantikával, kapcsolatépítéssel is. Így ugyanis alkalom adódik csak a másikra koncentrálni, kizárva minden mást, ami a munkanapok során gyakran a háttérbe szorul. És hol máshol lehetne jobban egymásra hangolódni, mint egy gyógyhatású fürdőben ázva?

 

A híres egerszalóki sódomb és termálvíz

Az egerszalóki sódomb meglehetősen híres, ugyanis Európában csak ez az egy, a világon pedig összesen három ilyen képződmény lelhető fel (a másik kettő Törökországban, illetve az Egyesült Államokban a Yellowstone Nemzeti Parkban található). A név megtévesztő, ugyanis a domb nem sóból, hanem mésztufából van. A termálvíz gyógyereje a benne található ásványi anyagokból és nyomelemekből ered. A hévíz a domboldalon tör a felszínre, aztán végigfolyik a lankán, eközben pedig elkezd kihűlni. Ennek következtében a vízben található ásványok kicsapódnak, és ilyen természeti csodát hoznak létre.


Az egerszalóki termálvízben az ásványi anyagok mellett 30 nyomelemet is tartalmaz, ezek közül 12 elengedhetetlen a szervezet működéséhez, másik 7 nyomelem pedig igen kedvezően hat a szervezetre. Mivel a víz enyhén savas jellegű, nem oldja a bőr savköpenyét, ennélfogva hosszabb ideig is lehet benne ázni. Ez a gyógyvíz a „Kénes gyógyvizek” kategóriában az egyik legjobb besorolást kapta.
 

 

Milyen panaszok enyhítésére alkalmas ez a gyógyvíz?

Az egerszalóki gyógyvíz számos panasz enyhítésére alkalmas, de egyes betegségek leküzdésében is segít. Enyhíti az érelmeszedés, a csontok sérülése, valamint a reuma okozta tünetek kellemetlenségét, de ajánlatos eltölteni némi időt a termálvízben anyagcserezavarok, vagy mozgásszervi betegségek fennállása esetén is. Ezeken felül kötőszöveti és bőrbetegségek is nagyszerűen kezelhetőek vele, de akár légúti megbetegedés okozta panaszokat is megszüntet.

 

Egy kis extra a feltöltődéshez

A rengeteg, gyógyászatilag igazolt pozitív hatás mellett ráadásul az egerszalóki termálfürdő egy kis extrát is biztosít az érdeklődőknek, ugyanis lehetőség van éjszakai fürdőzés keretében is ellátogatni a gyógyvizes fürdőbe. Igazán magával ragadó élmény ez tiszta estéken, amikor relaxálás közben elég csak fölpillantani, és máris lehet gyönyörködni a csillagokkal pettyezett éjszakai égboltban.

 

Ha az ideális szállást keresi a pihenéshez, jöjjön hozzánk!

Amennyiben igazán pihentető, zavartalan hétvégére vágytok, hozzánk érdemes szobát foglalni a Tündérliget Panzióba, Egerszalók főterén, alig néhány lépésnyire a sódombtól és a fürdőtől. Mi egy felnőttbarát panzió vagyunk, ami azt jelenti, hogy vendégeink mind gyerekek nélkül érkeznek, így aztán a nyugodt, csendes pihenést biztosan nem zavarja meg semmi.

 

Szobafoglalás

Foglalj szobát a legjobb ajánlatért közvetlenül weboldalunkon, az alábbi form kitöltésével! Szeretettel várunk!

Hírek

Hírek és újdonságok, érdekességek Egerszalókról, a Panziónkról, környékünkről… 

vidéki szállás

5 ok, amiért a Tündérliget Panzió az ideális vidéki szállás

Néha jó érzés magunk mögött hagyni a városi forgatagot, a tülkölő autók sokaságát és a mindennapok gondjait. Ilyenkor érdemes egy...

egerszalóki sódomb és termálvíz

Egy Európa-szerte egyedülálló természeti csoda: az egerszalóki sódomb és termálvíz

Bolygónk egyik legnagyobb csodája, hogy szó szerint ezer arca van, számtalan gyönyörű természeti képződménnyel nyűgöz le minket a világ...

Kikapcsolódás gyerek nélkül

Kikapcsolódás gyerek nélkül: íme a legjobb kettesben töltött program!

A gyerekeink a szemünk fénye, a szülők mindent igyekeznek megtenni, hogy a lehető legjobb életet biztosítsák nekik. Ettől még azonban...

További hírek
Ajánlataink
Oldalak
Elérhetőségeink

Cím: 3394, Egerszalók, Széchenyi út 4.

Telefon: +36-30-KATTINTS
(mindennap 8:00-20:00-ig)

Email: KATTINTS