What are the benefits of staying in one of the accomodations in Egerszalók?

 

Néha nem árt elutazni néhány napra, kikapcsolódni, pihenni, feltöltődni, kettesben a pároddal. Ilyenkor – különösen, ha egyébként nagyvárosban éltek – javasolt egy csendes, vidéki célt választani. Ebben a cikkben azt mutatom be, miért érdemes Egerszalókra utazni, eltölteni itt néhány napot, és az egerszalóki panziók közül miért a Tündérliget Panzió a legjobb választás!

Milyen programlehetőségei vannak az egerszalóki panziók vendégeinek?

 

Egerszalók és környéke bővelkedik a különböző programokban, így az egerszalóki panziók vendégei bőven tudnak válogatni attól függően, hogy milyen módon szeretnének kikapcsolódni. Ha nektek a tökéletes program szabadtéri, a városból elszabadulva kirándulni, túrázni szerettek a friss vidéki levegőn, akkor a környéket keresztbe-kasul átszövő turistaösvények és túraútvonalak között biztosan megtaláljátok a legmegfelelőbbet. Ha inkább a kultúrát részesítitek előnyben, akkor lehetőségetek van tájház, vagy épp babamúzeum megtekintésére, de Egerszalóktól egy karnyújtásnyira fekszik Eger történelmi városa, ahol felfedezhetitek a Vármúzeumot, vagy akár egy színdarabot is megnézhettek a Gárdonyi Géza színházban, a nyári időszakban szabadtéri előadás keretében.

Egerszalóki panziók a termálvíz szomszédságában

 

Amennyiben ezt a néhány napot valóban inkább pihenéssel töltenétek, az egerszalóki termálvízben történő néhány órás ázás az egyik legjobb módja a feltöltődésnek. A termálvíz összetételéből fakadóan számos kellemetlen tünet, betegség enyhítésére használható, ráadásul nem oldja a bőr savköpenyét sem a víz, ami lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig relaxálhassatok benne. Több, mint 30 nyomelemet tartalmaz a víz, ezekből 12 elengedhetetlen a szervezet jó működéséhez. Az egerszalóki panziók legtöbbjétől akár gyalog is megközelíthető, ebben az esetben érdemes megnézni az egerszalóki sódombot is, amelyet a termálvízből kicsapódó ásványi anyagok hoztak létre, ahogy a domboldalon lecsordogálva a melegvíz kihűlt.

Az egerszalóki panziók a borvidék szívében

 

Egerszalók és környéke borvidék, ennélfogva az egerszalóki panziók vendégeinek számos különböző lehetősége van a helyi finomságok megismerésére. Természetesen meg lehet látogatni egyes szőlőbirtokokat, pincészeteket is, ahol a gazdák nagy örömmel avatják be a kíváncsiskodókat a borkészítés fortélyaiba. És nem csak megnézni tudjátok, hogyan készülnek a méltán híres egri borok, hanem számos helyen van lehetőségetek borkóstolásra is, hogy aztán a kedvencetekből akár haza is vihessetek.

 

Mi emeli ki az egerszalóki panziók közül a Tündérliget Panziót?

 

A környéken természetesen számos szálláshely megtalálható, azonban van néhány dolog, ami a Tündérliget Panziót kiemeli az egerszalóki panziók közül. Az egyik, hogy modern, mégis vidéki hangulatú panziónkhoz tartozik egy varázslatos kert is, ahol lehet piknikezni, gyönyörködni a ligetben zubogó vízesésben, vagy csak feküdni a fűben és kémlelni az eget. Továbbá panziónk vendégei részére szabadon használható néhány extra is, mint a jakuzzi, amely segít ellazulni, vagy a szauna, amely a méregtelenítés leghatékonyabb módja. Sőt, még egy sóterápiás barlang is a rendelkezésetekre áll, mely segít a szervezet megfelelő ion-egyensúlynak helyreállításában.

Az egerszalóki panziók között ez az egyetlen felnőttbarát

 

A Tündérliget Panzió egyik legnagyobb extrája, hogy ez egy úgynevezett felnőttbarát hotel, ami azt jelenti, hogy a vendégeink mind gyermekeik nélkül érkeznek. Ebből fakadóan garantált a csend, a nyugalom, frissen felújított, romantikus hangulatú szobáink tökéletes helyszínt biztosítanak a zavartalan pihenéshez.