Miért a Tündérliget Panzió a legjobb szálláshely Egerszalók környékén?

 

Néha ahhoz, hogy a mindennapok mókuskerekének monotonitását meg lehessen törni, magunk mögött kell hagyni mindent, és néhány napra eltűnni, pihenni, feltöltődni. Érdemes ilyenkor a természetben is eltölteni némi időt, a környezetváltozás, a vadvilág közelsége nyugtatóan hat az elmére. A Tündérliget Panzió egy barátságos szálláshely Egerszalók főterén, felnőttbarát jelleggel – olvasd el az alábbi cikket és Te is megérted, hogy miért érdemes minket választanod!

A Tündérliget Panzió – szálláshely Egerszalók központjában

 

A Tündérliget Panzió egy barátságos, felnőttbarát szálláshely Egerszalók főterén. A felnőttbarát kifejezés azt jelenti, hogy vendégeink mind gyermektelenül érkeznek hozzánk. Ebből fakadóan garantált a csend, a nyugalom, nem kell kéretlen zajoktól tartani. Romantikus szobáink mindegyike felújított, ideális színteret biztosítva a pihenésnek, feltöltődésnek.

Nemcsak, hogy ez a szálláshely Egerszalók központjában van, de van saját jakuzzink, ahol a buborékok armadája segít a feszültség oldásában, egy szaunánk, ami köztudottan a méregtelenítés egyik leghatékonyabb, és kétségkívül a legkellemesebb módja, valamint egy saját sóbarlangunk is. A sóterápia lényege, hogy a sókristályok negatív ionjai megkötik a káros, pozitív ionokat, mint például a por, amik rontják az egészségünket. Remek kezelés légúti megbetegedések során, de egészségesen is érdemes rendszeresen eltölteni itt egy órát, megelőzés céljából. Természetesen ezeket vendégeink mind szabadon használhatják.

Szálláshely Egerszalók híres termálvizének szomszédságában

 

Azonban, ha a fentebb említett kényeztető luxuskezelések nem minősülnek elegendőnek, akkor sem kell kétségbe esni, ugyanis ez a szálláshely Egerszalók termálvizétől csupán néhány perc sétára fekszik. Az egerszalóki sódomb nemzetközileg ismert, ugyanis ilyen természeti kincsből összesen három van a világon, Európában pedig csupán ez az egy. A dombot a kihűlő termálvízből kicsapódó ásványok hozták létre. Maga a termálvíz olyan összetételű, hogy akár több órán keresztül is nyugodtan lehet a vízben tartózkodni, nem fogja feloldani a bőr savköpenyét. Az ásványi anyagok mellett nyomelemek is találhatóak benne, melyekből 12 elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez. Ráadásul itt még éjszakai fürdőzésre is van lehetőség!

Szálláshely Egerszalók borászataival körülvéve

 

A térség nem csupán a jótékony termálvizéről híres, hanem az elképesztően finom borairól is. A Tündérliget Panzió pedig az egri borvidék szívében található. Ennélfogva számos szőlőbirtokot és pincészetet van lehetőség meglátogatni, az idegenvezetők, akik gyakran maguk a gazdák örömmel mesélnek az istenek italának készítéséről. Természetesen borkóstolóra is van lehetőség, sőt, ez a szálláshely Egerszalók főterén 20 fős rendezvény esetén akár helybe is meg tudunk szervezni ilyen kóstolót.

Szálláshely Egerszalók – kulturális programok a térségben

 

Azok számára is ideális úti cél a Tündérliget Panzió, akik a szabadidejükben színházba, múzeumba szeret járni. Ez a szállás Egerszalók központjában számos ilyen programhoz közel van: Először is itt van egy karnyújtásnyira Eger, ahol a Gárdonyi Géza Színház előadásit nyáron szabadtéren is meg lehet tekinteni. A Vármúzeum, vagy a Tájházak is érdekesek lehetnek, ahogyan a Babakiállítás is.

Szálláshely Egerszalók dombjai közt

 

Mivel ez a szálláshely Egerszalók festői tájában bújik meg, nem meglepő, hogy számos kiránduló opció is akad. Vannak túraútvonalak, melyek keresztbe-kasul átszelik a tájat. Vannak könnyebb kirándulócélok is, el lehet menni például a Kaptárkövekhez, vagy a Barlanglakásokhoz. Ez utóbbi még a 20. században is üzemelt, napjainkban pedig gyakran ad otthon fesztiváloknak, kézműves programoknak és hasonló vigaszságoknak.