Nyaralás gyerek nélkül? Finom borok, esti séták, meghitt pillanatok… élvezzétek a kettesben töltött időt, nálunk!

 

Ugyan a gyermek a legnagyobb áldás, ami érthet egy párt, ettől még nem szűnnek meg párnak és önálló embereknek lenni. Épp ezért időről-időre szükségük van olyan kikapcsolódásra, nyaralásra, amikor csak kettesben lehetnek, ledobhatják magukról a felelősség láncait és koncentrálhatnak kizárólag egymásra. Most elárulom, hogy ha egy ilyen nyaralást tervez egy pár, milyen programok várják, ha Egerszalók térsége lesz az úticél.

Nyaralás gyerek nélkül, csendes környezetben, háborítatlanul… egy felnőttbarát panzióban.

 

Kétségkívül az is jó vakáció, amikor az egész család elmegy valahova. De ha ott vannak a gyerekek, akkor a szülők nem tudnak teljesen kikapcsolni. Fél szemmel mindig porontyaikat vigyázzák, és nagyon iszogatásra, esti programokra nincs lehetőségük, csupán a családbarát szórakozásra. Azonban, ha a nyaralás gyerek nélkül zajlik, akik a nagyszülők féltő gondoskodása alá lettek addig helyezve, akkor a felnőtteknek lehetősége nyílik felnőttes programokon részt venni.

Vannak, akik ezt az időt háborítatlanul, csak kettesben szeretnék tölteni. Nekik az jelenti a kikapcsolódást, hogy az orrukat sem dugják ki a szobából. Meg lehet érteni őket is, hisz senki sem tudhatja, vajon mikor volt lehetőségük erre. Az ilyen párok számára ajánlatos felnőttbarát szállást választani, hogy a békéjük valóban háborítatlan maradhasson. A Tündérliget Panzió megálmodásakor pedig éppen ezt a célt tűztük ki: egy apró szigetet a pároknak, egy romantikus kerttel, csendes szobákkal, ahol az együtt töltött idő valóban minőségi lehet! Foglald le szobátok még ma, és éljétek át újra a romantikát, kettesben!

Nyaralás gyerek nélkül, a legjobb borokkal Egerszalókon

 

Egerszalók és környéke borvidék, tehát bőven van lehetőség borkóstolásra, ami szintén nem a legélvezhetőbb gyerekekkel. Ilyen bortúrán részt lehet venni például a Szépasszonyvölgyben, ahova kisvonat viszi Egerből azokat, akik a városnézés és közlekedés kényelmesebb módját választják.

Egerszalókon is számos borászat várja azokat, akik kedvelik ezt a nemes italt. A St Andrea Szőlőbirtok és Borszaküzlet, a Hablik Pince, a Hangácsi és Fia Pincészet, a Helli Pincészet, a Kohári Pincészet, a Szefi Borozó és a Dávid borház.

 

Nyaralás gyerek nélkül, romantikus programokkal

 

Ha a nyári, meleg hónapok egyikében látogat ide egy pár, az egri Érsekkertben megnézhetnek egy színdarabot, ami remek randevú-program, viszont a lurkók ezt is unnák. Amennyiben az idő már nem alkalmas szabadtéri játékokra, a darabokat a Gárdonyi Géza színházban lehet megtekinteni, tehát akkor sem kell kétségbe esni, ha egy téli vakáció alkalmával érkeznek az érdeklődők.

Részt lehet továbbá venni a Város a város alatt nevet viselő sétán Egerben. Ez a túra az egri pincerendszerbe kalauzolja el az érdeklődőket, miközben a vezető szívesen mesél a pinceépítészetről, a szőlőtermesztésről és a borkészítésről. Ezt a túrát a gyerekek valószínűleg inkább csak unnák, kettesben viszont jó időtöltés.

Nyaralás gyerek nélkül, termálfürdővel

 

A környék híres a termál vizéről, számos termálfürdő ajánlkozik, hogy meglátogassák. Az itteni kálcium-magnézium hidrogénkarbonátos vízben különösen magas koncentrációban van jelen nátrium, ami miatt a kénes gyógyvizek kategóriában a legjobb besorolást kapta.

Ha velünk vannak a gyerekek, nem feltétlenül a termálvizes gyógyfürdők lesznek a cél, hiszen ezek nem nyújtanak a kicsiknek olyan nagy szórakozást, viszont nem is igazán tesznek nekik jót. Ellenben, ha csak kettesben látogatnak ide a szülők, lehetőségük nyílik teljesen ellazulni a meleg vízben, ami nem csak feltölt és pihentet, de a testre is számos jótékony hatása van.

Nyaralás gyerek nélkül, kirándulással, aktív programokkal

 

Egerszalókon, Európa-szerte egy egyedülálló természeti képződményt is meg lehet csodálni, ez pedig a sódomb, aminek létrejöttében ugyancsak a termálvíz játszott szerepet. A domb lenyűgöző látvány, ami minden napszakban más színekben pompázik. A világon csupán két helyen van hasonló: Törökországban és az amerikai Yellowstone Parkban. Kicsit hasonlatos egy jéghegyhez, a Nap állásától függően más-más tündérfény táncolja körül.

Ugyancsak Egerszalókon ki lehet próbálni az éjszakai fürdőzést is, olyan időpontban, amikor a gyerekek már aludni szoktak. Ezen a programon a párok élvezhetik egymás társaságát a jótékony hatású fürdőben, miközben a fejük felett ragyogó számtalan csillagot csodálhatják.

És természetesen a környék bővelkedik túraútvonalakban, melyek között akadnak, amik a gyerkőcöknek túl hosszúak, vagy nehezebb terepen húzódnak. De, akik az aktív kikapcsolódást szeretik, azoknak ajánlatos ezeken az ösvényeken bebarangolni a tájat. Sőt, akik igazán úgy érzik, hogy kis időre ledobhatják a felelősség minden láncát, és fejest ugranának valami újba, azok kipróbálhatják, milyen quaddal bejárni a vidéket.