Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program

Kedvezményezett neve: Sódomb Thermál Kft.

Támogatott projekt címe: A Tündérliget Panzió megújulása

Pályázat azonosító száma: TFC-1-1-1-2017-2017-00076

A szerződött támogatás összege: 44.605.585 Ft

A támogatás mértéke: 70 %

A támogatott projekt befejezési dátuma: 2020.05.20.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Egerszalókon a bortermelésről híres, továbbá a gyógyvízzel és sódombbal rendelkező település főterén található a felújítás előtt 7 szobával működő panziónk. Eddig is egész évben tartottunk nyitva, viszont nagyobb forgalom májustól szeptemberig volt tapasztalható. Ezt az időszakot szerettük volna meghosszabbítani, ugyanis a helyben található termálfürdők miatt egész évben érdemes erre a környékre ellátogatni. Ennek érdekében különböző csomagajánlatokkal készülünk leendő vendégeink számára, hogy minden évszakban legyen okuk ellátogatni hozzánk. Továbbá kialakítottunk egy igazi tündérkertet, saját wellness (jakuzzi, finn szauna, sóterápiás barlang) szolgáltatásokkal, hogy vendégeinknek ki se kelljen mozdulniuk, ha pihenni szeretnének.

Panziónk fő szolgáltatásai a felújítás előtt kizárólag a szálláshely szolgáltatás volt, reggelizési lehetőséggel. A kihasználatlanság megszüntetése érdekben a régi étterem vendégtere megszüntetésre került és 4 új szoba került kialakításra, köztük egy akadálymentesített. Továbbá a
már meglévő 7 szoba minőségének javítása is megtörtént. Többek között a szobák újra festése, a teljes berendezés (bútorok, matracok, ágyneműk, klímák, Tv készülékek) cseréje, a fürdőszobák teljes körű felújítása. Továbbá energetikai fejlesztés keretében az épület szigetelése, napelemek felhelyezése, fűtéskorszerűsítés, nyílászárók cseréje is megvalósult.

A pályázatkeretében 3*-os Panzió csillag minősítés megszerzését vállaltuk, ami meg is valósult.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósult meg.

Köszönjük Magyarország Kormánya Támogatását!

GINOP-5.3.17-21-2021-00001 SZ. KKV KAPACITÁSBŐVÍTŐ TÁMOGATÁS

A projekt azonosítószáma: 3314807273

A kedvezményezett neve: Sódomb Thermál Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: GINOP-5.3.17-21-2021-00001 SZ. KKV KAPACITÁSBŐVÍTŐ TÁMOGATÁS

A szerződött támogatás összege: 15 132 348 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt fizikai befejezési dátuma: 2023.07.30.

A projekt tartalmának bemutatása:

Jelen projekt keretében egy meglévő létesítmény kapacitásának bővítése valósul meg, melynek eredményeként a cég képes lesz megrendelőinek megnövekedett igényeit kielégíteni. A projekt megvalósítása során a Sódomb Thermál Korlátolt Felelősségű Társaság a Zöldterület-kezelés és egyéb szálláshely-szolgáltatás tevékenységét fogja tovább fejleszteni a 3394 Egerszalók, Széchenyi utca 4. szám alatt található telephelyén.

A projekt lehetőséget nyújt 4 fő támogatott munkavállaló 8 hónapon keresztüli foglalkoztatásához. A pályázatban elnyert támogatás a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására, a munkavállalók bérköltségére kerül felhasználásra. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyeken a támogatott munkavállalók 8 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatukat, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősítik a vállalatot. A projekt megvalósítása során a munkavállalóknak lehetőségük lesz megismerni és megtanulni a legújabb technológiákat, megismerkedhetnek a vállalati környezettel, elvárásokkal, így a projekt hozzájárul szakmai ismereteiknek, munkatapasztalataiknak, ezáltal munkaerő-piaci kilátásaiknak és foglalkoztatási lehetőségeiknek javításához. A projekt célzottan támogatja a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtésének megvalósítását.

„Foglalkoztatásbővítés a Sódomb Termál Kft-nél”

A projekt azonosítószáma: GINOP-5.3.12-19-2020-00419

A kedvezményezett neve: Sódomb Termál Kft.

A projekt címe: Foglalkoztatásbővítés a Sódomb Termál Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 19 099 136 Ft

A támogatás mértéke: 70%

A projekt tényleges fizikai befejezési dátuma: 2023.03.04.

A projekt tartalmának bemutatása:

Jelen projekt keretében egy meglévő létesítmény kapacitásának bővítése valósult meg. A Sódomb Termál Kft. a projekt megvalósítása során az egyéb szálláshely-szolgáltatás tevékenységét fejlesztette tovább a 3394 Egerszalók, Széchenyi utca 4. szám alatt található telephelyén.

A projekt lehetőséget nyújtott 3 fő támogatott munkavállaló 24 hónapon keresztüli foglalkoztatásához. A pályázatban elnyert támogatás a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására, a munkavállalók bérköltségére került felhasználásra. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyeken a támogatott munkavállalók 2 év alatt megszerezve szakmai tapasztalatukat, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősítik a vállalatot. A projekt megvalósítása során a munkavállalóknak lehetőségük volt megismerni és megtanulni a legújabb technológiákat, megismerkedhetnek a vállalati környezettel, elvárásokkal, így a projekt hozzájárult szakmai ismereteiknek, munkatapasztalataiknak, ezáltal munkaerő-piaci kilátásaiknak és foglalkoztatási lehetőségeiknek javításához. A munkavállalók felvétele a foglalkoztatottak számának nettó növekedését eredményezte a felvételt megelőző 12 hónap átlagához viszonyítva. A projekt célzottan támogatja a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtésének megvalósítását.

PÁLYÁZATOK

Sajtóközlemény

A Sódomb Termál Kft. versenyképességének javítása

2023.06.13.

A Sódomb Termál Kft. projektjének megvalósítása során a 3394 Egerszalók Kossuth Lajos utca 24. szám alatti telephelyét fejlesztette. A projekt keretében hulladékprés, láncfűrész, fűnyíró, gyepszellőztető, sövényvágó, ágvágó, lombszívó-fúvó, akkus metszőolló, ipari porszívó, földfúró, fúró-véső kalapács, fúrógép, akkumulátoros talicska, kompresszor, hómaró, aggregátor, gurulóállvány, és informatikai eszközök beszerzése valósult meg. A telephely energetikai hatékonyágának fejlesztése érdekében korszerűsítésre kerültek a nyílászáró szerkezetek (ablak, ajtó), árnyékoló szerkezetek kerültek beépítésre. Megvalósult az épület vízszintes és függőleges szigetelése, valamint a meglévő beltéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása. A beszerzésre került eszközök nehézségek nélkül kapcsolódnak a meglévő munkafolyamatokhoz. Nagyobb termelékenységet és hatékonyabb munkafolyamatokat biztosítanak. Az ingatlan korszerűsítéssel pedig jelentős energia megtakarítás keletkezik. A beruházás megvalósítása nemcsak a szolgáltatás minőségét, hanem a munkahelyek megtartását, további növekedését is lehetővé tette. A vállalkozás a technológiai fejlesztéssel a Zöldterület-kezelés tevékenységét fejlesztette tovább. Az új modern gépek és az energetikai korszerűsítés a vállalkozás számára eredménynövekedést, új munkahelyek létrehozását és minél nagyobb arányú megtartását eredményezi.

A Széchenyi 2020 program által 9 943 805 Ft-tal támogatott fejlesztést 2021.12.14. napon kezdte meg a Sódomb Termál Kft. a projekt fizikai befejezésére 2023.06.13-án került sor.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása című, GINOP-1.2.9.-20 kódszámú felhívás keretében. A projektről bővebb információt a https://tunderliget.hu oldalon olvashatnak.

Projektazonosító: GINOP-1.2.9-20-2021-03951

További információ kérhető:

Nagy-Juhász Bernadett
+36 30 924 7632
sodombtermal@gmail.com

A Sódomb Termál Kft. versenyképességének javítása – GINOP-1.2.9-20-2021-03951

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-03951
Kedvezményezett neve: Sódomb Termál Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: A Sódomb Termál Kft. versenyképességének javítása
Támogatás összege: 9 943 805 Ft
Támogatás mértéke: 70%
Projekt fizikai befejezési dátuma: 2023.06.12

Projekt tartalmának bemutatása:

A Sódomb Termál Kft. stratégiai célja, hogy kihasználva az elmúlt években felhalmozott tapasztalati tudását, humán- és tárgyi infrastruktúráját, kedvező piaci pozícióját, versenyképességét tovább erősítve növelje gazdálkodásának eredményeit és létszámát. A cég életében eddig lezajlott fejlesztések, stabil gazdasági és humán erőforrás háttere tette lehetővé, hogy a világjárvány idején drasztikus változásokat nem kellett meghoznia a cég tulajdonosainak. A vállalkozás a COVID miatt az előremenekülés stratégiáját választotta, hogy a technológiai fejlesztése révén nagyobb megrendeléseket tudjon elhozni, amivel biztosítja meglévő és reményei szerint a jövendő munkavállalóinak a folyamatos munkavégzést. A beruházás megvalósítása nemcsak a termelés, hanem a munkahelyek megtartását, további növekedését is lehetővé tette. A vállalkozás a technológiai fejlesztéssel a Zöldterület kezelés tevékenységét fejlesztette tovább. A pályázatban elnyert támogatás eszközbeszerzésre került felhasználásra (fűkasza, láncfűrész, fűnyíró, gyepszellőztető, sövényvágó, magassági ágvágó, lombszívó-fúvó, magasnyomású mosó, ipari porszívó, földfúvó, talajfúró, fúrógép, ágaprító, kompresszor, hómaró, motoros kapagép, aggregátor, gurulóállvány, robotfűnyíró, drón, monitor, laptop, mobiltelefon), valamint a telephely építési korszerűsítése valósult meg.

GINOP-9.1.1-21 azonosító jelű Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram

  • Kedvezményezett neve: Sódomb Termál Kft.
  • A Forgóeszköz finanszírozás tartalmának rövid bemutatása: A Sódomb Termál Kft. 2017. év végén indult útjának.Fő Tevékenységünk a szálláshely üzemeltetés. Az újraindítási gyorskölcsönnel a célunk, hogy a vírus helyzet lecsengése után is gondtalanul folytathassuk a szálláshely üzemeltetését.
  • A Hitelprogram azonosító jele: GINOP-9.1.1-21
  • A finanszírozás a Covid19- világjárványra adott uniós válasz részeként történik
  • Hitel összege: 9.600.000 Ft