PÁLYÁZATOK

Sajtóközlemény

A Sódomb Termál Kft. versenyképességének javítása

2023.06.13.

A Sódomb Termál Kft. projektjének megvalósítása során a 3394 Egerszalók Kossuth Lajos utca 24. szám alatti telephelyét fejlesztette. A projekt keretében hulladékprés, láncfűrész, fűnyíró, gyepszellőztető, sövényvágó, ágvágó, lombszívó-fúvó, akkus metszőolló, ipari porszívó, földfúró, fúró-véső kalapács, fúrógép, akkumulátoros talicska, kompresszor, hómaró, aggregátor, gurulóállvány, és informatikai eszközök beszerzése valósult meg. A telephely energetikai hatékonyágának fejlesztése érdekében korszerűsítésre kerültek a nyílászáró szerkezetek (ablak, ajtó), árnyékoló szerkezetek kerültek beépítésre. Megvalósult az épület vízszintes és függőleges szigetelése, valamint a meglévő beltéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása. A beszerzésre került eszközök nehézségek nélkül kapcsolódnak a meglévő munkafolyamatokhoz. Nagyobb termelékenységet és hatékonyabb munkafolyamatokat biztosítanak. Az ingatlan korszerűsítéssel pedig jelentős energia megtakarítás keletkezik. A beruházás megvalósítása nemcsak a szolgáltatás minőségét, hanem a munkahelyek megtartását, további növekedését is lehetővé tette. A vállalkozás a technológiai fejlesztéssel a Zöldterület-kezelés tevékenységét fejlesztette tovább. Az új modern gépek és az energetikai korszerűsítés a vállalkozás számára eredménynövekedést, új munkahelyek létrehozását és minél nagyobb arányú megtartását eredményezi.

A Széchenyi 2020 program által 9 943 805 Ft-tal támogatott fejlesztést 2021.12.14. napon kezdte meg a Sódomb Termál Kft. a projekt fizikai befejezésére 2023.06.13-án került sor.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása című, GINOP-1.2.9.-20 kódszámú felhívás keretében. A projektről bővebb információt a https://tunderliget.hu oldalon olvashatnak.

Projektazonosító: GINOP-1.2.9-20-2021-03951

További információ kérhető:

Nagy-Juhász Bernadett
+36 30 924 7632
sodombtermal@gmail.com

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-03951
Kedvezményezett neve: Sódomb Termál Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: A Sódomb Termál Kft. versenyképességének javítása
Támogatás összege: 9 943 805 Ft
Támogatás mértéke: 70%
Projekt fizikai befejezési dátuma: 2023.06.12

Projekt tartalmának bemutatása:

A Sódomb Termál Kft. stratégiai célja, hogy kihasználva az elmúlt években felhalmozott tapasztalati tudását, humán- és tárgyi infrastruktúráját, kedvező piaci pozícióját, versenyképességét tovább erősítve növelje gazdálkodásának eredményeit és létszámát. A cég életében eddig lezajlott fejlesztések, stabil gazdasági és humán erőforrás háttere tette lehetővé, hogy a világjárvány idején drasztikus változásokat nem kellett meghoznia a cég tulajdonosainak. A vállalkozás a COVID miatt az előremenekülés stratégiáját választotta, hogy a technológiai fejlesztése révén nagyobb megrendeléseket tudjon elhozni, amivel biztosítja meglévő és reményei szerint a jövendő munkavállalóinak a folyamatos munkavégzést. A beruházás megvalósítása nemcsak a termelés, hanem a munkahelyek megtartását, további növekedését is lehetővé tette. A vállalkozás a technológiai fejlesztéssel a Zöldterület kezelés tevékenységét fejlesztette tovább. A pályázatban elnyert támogatás eszközbeszerzésre került felhasználásra (fűkasza, láncfűrész, fűnyíró, gyepszellőztető, sövényvágó, magassági ágvágó, lombszívó-fúvó, magasnyomású mosó, ipari porszívó, földfúvó, talajfúró, fúrógép, ágaprító, kompresszor, hómaró, motoros kapagép, aggregátor, gurulóállvány, robotfűnyíró, drón, monitor, laptop, mobiltelefon), valamint a telephely építési korszerűsítése valósult meg.