Panzió Egerszalók szívében

 

Végre alkalom adódik eltölteni egy hétvégét kettesben, kirándulni, pihenni a gyerkőcök nélkül? Esetleg a pihenést jó volna összekötni egy kis városnézéssel és borkóstolással? Akkor a legjobb döntés a Tündérliget Panzió Egerszalók szívében, egy karnyújtásnyira Egertől, a híres borvidék és a még híresebb termálvíz által közrefogva. Amennyiben valóban feltöltő kikapcsolódásra vágyik valaki, érdemes ellátogatnia hozzánk!

Miért remek döntés ez a panzió Egerszalók egyik bájos utcájában?

 

A Tündérliget Panzió Egerszalók egyik legbájosabb utcácskájában található, és épp ideális úti cél olyan pároknak, akik egy kis nyugalomra, feltöltődésre vágynak, esetleg ajándékba kaptak néhány napot a gyerekek nélkül. Ez a panzió kis létszám befogadására lett kalibrálva, húsz fő számára tud szállást biztosítani. Ebből fakadóan nem csak pároknak, de kisebb baráti társaságoknak is jó választás, ha például egy születésnapot, vagy eljegyzést szeretnének megünnepelni.

Ráadásul ez a panzió Egerszalók városkájában egy úgynevezett felnőttbarát hotel, ami azt jelenti, kimondottan gyerek nélküli vendégek elszállásolására specializálódtunk. Ez párok esetében azért jó, mert nem kell kéretlen gyerekricsajtól tartani. Sőt, ha egy társaság születésnapot tart itt, akkor nem csak kényelmes, hogy ágyuk is van a meghívottaknak, de nem kell attól sem tartani, hogy a gyerekek jelenléte korlátozza a bulit.

A Tündérliget Panzió Egerszalók központjában ráadásul egy elképesztő kerttel is rendelkezik, ahol lehet kerti partit tartani, piknikezni, vagy csak andalogni az ösvényeken, felfedezni a varázslatos vízesést, vagy megpihenni a bokrok árnyékában. Igazán varázslatos liget, az ember szinte várja, mikor pillantja meg a szárnyas lényeket, akikről a panzió a nevét is kapta. 
Ez a panzió Egerszalók ege alatt lehetőséget biztosít még néhány lazítási formának; lehet a jakuzziban pihenni és élvezni a buborékokat, vagy épp a szaunában kiizzadni a mindennapok mérgeit, sőt, még sószoba is van, ami úgy működik, hogy a levegőben lévő kristálysók negatív töltésű ionjai megkötik a szervezetben felgyülemlett pozitív ionokat, emiatt például légúti megbetegedések esetén roppant hatásos kezelés.

Panzió Egerszalók gyógyvizének szomszédságában

 

Bár már önmagában a szállás miatt is megéri idelátogatni, ráadásként a Tündérliget Panzió Egerszalók méltán híres termálvizének szomszédságában található. Aki igazán pihentető feltöltődésre vágyik, annak feltétlenül el kell látogatnia egy termálfürdőbe. Szerencsére a környék bővelkedik ezekben. Itt található a sódomb is, egy ritka természeti képződmény, mely Európában egyedülálló. Napszaktól függően mindig más színű fény vonja körül, a fehér felszínen a szivárvány minden színe megcsillan. Egyébként ezt valójában nem sóból van, hanem mészkőből. Ahol feltört a termálvíz, majd lecsorgott a domboldalon, ott a benne lévő anyagok hosszú idő alatt lerakódtak és ezt a képződményt hagyták maguk után. A világon összesen három ilyen dombról tudni, a másik kettő Törökországban és az amerikai Yellowstone Nemzeti Parkban található.

Éjszakai fürdőzésre is van itt lehetőség, ami mindenképpen páratlan élmény. Mivel a Tündérliget Panzió Egerszalók szívében helyezkedik el, elég este csupán átsétálni egy kis csillagnézős fürdőzésre, így az sem akadály, ha előtte borkóstolás volt a program. Egészen kivételes élmény lebegni a melegvízben, miközben a Nagy Göncöl rója örök útját az éjszakai égbolton.

Tündérliget Panzió Egerszalók borvidékének fókuszában

 

A valóban romantikus hangulatú szállás és a gyógyító termálvíz mellett azért is érdemes idelátogatni, mert a Tündérliget Panzió Egerszalók borvidékének a fókuszában helyezkedik el. Ennélfogva számos borászat, pincészet és szőlős található a térségben, melyeket lehetőség van közelebbről is megismerni. A borkóstolások során pedig rengeteg érdekes információt lehet hallani a témával kapcsolatban, és persze a kérdésekre is szívesen válaszolnak, így nem csupán élvezetet nyújt egy ilyen program a finom borok által, de az ismereteket is bővíti.