Programok Egerszalókon és környékén

 

Sokan szeretnek szabadidejükben kirándulni, felfedezni új helyeket, vagy csak időről-időre elutazni néhány napra kikapcsolódni, feltöltődni. Mindkét típusú kiruccanáshoz ideális úticél Egerszalók és környéke, ahol számos pihentető, kulturális és aktív pihenést biztosító programra van lehetőségetek! Ezek közül mutatok be most néhányat, ami biztosan meghozza a kedvetek az utazáshoz!

Relaxálnál? Itt megteheted!

 

Egerszalók egyik nevezetessége a sódomb, illetve az ezt létrehozó termálvíz. A mélyből feltörő, majd a domboldalon alácsorgó magas hőmérsékletű víz tele van ásványi anyagokkal, és ahogy a víz lefolyik és fokozatosan lehűl, ezek az anyagok kicsapódnak belőle, ez hozza létre a dombot – tehát a nevével ellentétben nem sóból, inkább mészből épül fel. Ennek ellenére különleges látvány ez a természeti képződmény, ráadásul a világon csupán három ilyenről tudni.

A termálvíz az ásványi anyagok mellett számos nyomelemet is tartalmaz, valamint összetételének köszönhetően nem oldja a bőr savköpenyét, így lehetővé teszi, hogy hosszú ideig benne lehessen maradni. Számos panaszra, tünetre jelent enyhítő megoldást, nem véletlen, hogy kategóriájában az egyik legjobb besorolást kapta. Ráadásként itt egy egészen egyedi élmény megtapasztalására is mód van, ugyanis Egerszalókon éjszaka is lehet élvezni ezt a fantastikus fürdőzést, tiszta idő esetén a csillagos ég alatt.

Kóstold meg a legfinomabb borokat!

 

A térség a termálvizén kívül a borászatairól, mennyei borairól is nevezetes. A környéken számos szőlőbirtokot és pincészetet lehet meglátogatni, érdekességeket hallani a szőlőtermesztés és borkészítés fortélyairól a gazdáktól, borászoktól. És természetesen nem csak az elme számára nyújtanak ezek nyalánkságokat; számos helyen van lehetőség borkóstolásra, akár túrákkal egybekötve, amit követően a legfinomabbnak ítélt nedűkből akár haza is lehet vinni, hogy később is élvezhetőek legyenek.

Hova érdemes elkirándulni?

 

Akik a kirándulást, a szabadban töltött időt részesítik pihenésük alatt előnyben, azoknak is ideális úticél ez a térség, ugyanis számos kirándulócél, turistaösvény és túraútvonal hálózza be a vidéket. Sőt, az igazán kalandvágyók számára akár quaddal, négykeréken is van lehetőség bebarangolni a környéket.

 

A kulturális programok kedvelőinek

 

És természetesen számos kulturális program, rendezvény is várja az utazókat. Egerben megtekinthető a Vármúzeum az egri Várban, de akár egy színdarabot is meg lehet nézni a Gárdonyi Géza Színházban, melynek előadásait nyáron szabadtéren tartják. Egyes kirándulóhelyeken, mint a barlanglakásoknál nem csak múzeumot lehet látogatni, ugyanis itt gyakran rendeznek mulatságokat, hagyományőrző fesztiválokat kézművesprogramokkal és hagyományos konyhával.

Mindehhez a legjobb szállás: a Tündérliget Panzió

 

A Tündérliget Panzió Egerszalók főterén található, és mindössze néhány perc sétányira fekszik a sódombtól. Frissen felújított szobáink romantikus hangulatával tökéletes helyszínt biztosítunk a zavartalan pihenéshez, amihez az is hozzájárul, hogy mi egy úgynevezett felnőttbarát hotel vagyunk, ami azt jelenti, hogy vendégeink mind gyerekek nélkül érkeznek – ennélfogva biztosítva van a csendes, nyugodt pihenés lehetősége.

Ugyan a környéken számos különböző programra van lehetőség, nálunk azok is nagyszerűen érezhetik magukat, akik számára a tökéletes kikapcsolódást nem a kirándulás, nézelődés jelenti, hanem hogy néhány napig nem kell kimozdulniuk. Ez nem jelenti azt, hogy le kéne mondani a luxuskényeztetésről, ugyanis panziónk vendégei rendelkezésére bocsát jacuzzit, ahol a melegvíz és a kényeztető buborékok minden feszültséget kioldanak az emberből, szaunát, mely az egyik leghatásosabb, és mindenképp a legkellemesebb méregtelenítést teszi lehetővé, valamint sószobát, ahol a sókristályokban lévő negatív töltésű ionok kiegyensúlyozzák a szervezetben gyakran túlsúlyba kerülő pozitív töltésű részecskéket, ezáltal hatásos terápia, például légúti megbetegedések esetén.