Programok kettesben Egerszalók térségében

 

A legtöbb ember szeret a párjával kikapcsolódni, különösen, ha erre egyébként ritkán van csak lehetőség. Számos hely található az országban, amit érdemes megnézni, az egyik ilyen Egerszalók és környéke. Rengeteg programlehetőség várja az idelátogatókat, sokféle szórakozási forma és pihenésimód áll rendelkezésre.

Minden ember más módját választja a kikapcsolódásnak. Vannak, akik a szállodai szobájukban pihennek, kiélvezve a háborítatlan nyugalmat. Mások a városnézést, a kulturális programokat részesítik előnyben. Megint mások az aktív pihenést preferálják, számukra a kirándulás, túrázás jelenti a lazítást. Lássuk hát, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre az ideérkező pároknak!

 

Programok kettesben, Egerszalókon és Egerben – ha a városnézést kedvelitek

 

Az Egri vár

Egerszalóktól egy karnyújtásnyira fekszik Eger. Az egri vár remek cél a kultúrára éhes pároknak. Tehetnek egy romantikus sétát a híres végvár falain belül, megemlékezve a legendás ütközetre, mely során Dobó István kapitány irányításával sikerült visszaverni az Oszmán Birodalom seregeit. A várban található a Dobó István Vármúzeum, ahol további érdekességeket, furcsaságokat lehet megtekinteni és megismerni a végvár múltjából.

 

Város a város alatt

Szintén Eger városában van lehetőség megnézni a Város a város alatt nevet viselő kiállítóhelyet, ahol egy háromnegyedórás séta keretein belül megtekinthető az egri pincerendszer. A séta alatt pedig az idegenvezetők szívesen mesélnek a borkészítés, a szőlőtermesztés és a pinceépítészet csínjáról-bínjáról.

 

Egri Érsekkert

Eger központi parkja az Érsekkert, teljes nevén Szmrecsányi Lajos Kert, mely kiválóan alkalmas egy szabadtéri ebéd elfogyasztására és egy kis pihenésre. A nyári időszakban szabadtéri színházi előadásoknak is otthont ad a Kert, a kultúra kedvelőinek mindenképp meg kell néznie legalább egy előadást. De ha a téli időszakban látogatnak ide a párok, akkor is van lehetőség színdarabok megtekintésére, csak a hidegre való tekintettel ilyenkor ezek a Gárdonyi Géza Színházban szemlélhetők meg.

 

Egri kisvonat

Azoknak, akik szeretik a városnézést és a borkóstolást, de nem hívei az egésznapos kutyagolásnak, jó hír, hogy van kisvonat, mely Egerből indulva elviszi a kíváncsiskodókat a főbb látnivalókhoz, végállomása pedig a Szépasszonyvölgy, ahol újabb borfinomságok megízlelésére van lehetőség.

 

Barlanglakások Egerszalókon

Ugyancsak érdemes ellátogatni a riolittufából kivájt Barlanglakásokhoz, melyeket még a huszadik században is laktak, ma pedig a turisták előtt is nyitva állnak. Van köztük olyan, melyet hagyományosan rendeztek be, hogy bemutassák, hogyan éltek itt az emberek, de az egyik barlangban van berendezve a Mesterségek Műhelye, ahol különböző eszközöket és technikákat mutatnak meg. De ezek a lakások igen kedvelt rendezvényhelyszínek is, gyakoriak itt a fesztiválok, mulatságok, ilyenkor többek között hagyományos módon elkészített finomságok megízlelésére is van lehetőség.

 

Egerszalóki termálfürdők

Nem szabad megfeledkezni a térség másik specialitásáról, hiszen nem csak a finom borok csalogatják ide az embereket. Számos termálfürdő nyújt lazítási lehetőséget, a vizük ásványi anyagokban rendkívül gazdag, ezáltal nem csak lazítani, hanem rehabilitálódni is kiválóan alkalmasak. Sokféle panaszra gyógyír ez a víz, de azoknak is érdemes megmártózni, akik pusztán feltöltődni szeretnének. További pikantériája az egerszalóki termálfürdőnek, hogy éjszakai fürdőzéshez is biztosít alkalmat. Nincs is jobb annál, mint a csillagokat kémlelni, miközben a jó meleg víz ellazítja a megfáradt tagokat.

 

Túrázás, kalandozás Egerszalók környékén

De azoknak a pároknak is remek szórakozási lehetőséget nyújt a környék, akik szeretnek kettesben kirándulni, túrázni. Számos túraútvonal szeli át a vidéket, sőt, még quados túrán is részt vehetnek a kalandvágyóbbak.

 

Betyárbújó

A Betyárbújó elnevezésű kövekhez is ajánlatos ellátogatni. Másnéven kaptárköveknek is nevezik, és bár számos elmélet született a rendeltetésüket illetően, nincs egyértelmű válasz arra vonatkozóan, hogy miért is vájták ki a riolittufából ezeket a fülkéket. Akármi is volt az eredeti célja, ma mindenképp jó kikapcsolódás megnézni őket!

Programok kettesben, egy felnőttbarát Panzióban

 

A rengeteg programlehetőség között néha nem árt megpihenni. Ha szeretnétek a szállásotokon is élvezni a nyugalmat és a csendet, felnőttbarát Panziónk falai között biztosan megtaláljátok azt! Egy varázslatos kerttel, barátságos, kényelmes szobákkal várunk.