Szobafoglalás
Tündérliget Panzió Egerszalók
kep

Wellness részlegünk büszkesége: a sóbarlang előnyei

Wellness részlegünkön Vendégeink a szállás díjába foglaltan használhatják sóbarlangunkat. De mit is tud pontosan egy sóbarlang, milyen pozitív hatásai vannak a szervezetre? Mutatjuk!

A huszonegyedik század második évtizedére egyre több helyen találkozni sóterápiás szobákkal, barlangokkal, és egyre több ember veszi fel a szokást, hogy ellátogasson ilyen helyekre. De mit is tud pontosan a sószoba, és milyen esetben érdemes eltölteni benne némi időt? Az alábbi cikk többek között ezt a kérdést megválaszolja.

 

Mi is az a sóbarlang?

A Himalája sótéglákból készült és megvilágított sóbarlang teret enged annak, hogy a Himalája só gyógyító hatásait a lehető legnagyobb mértékben ki lehessen használni. A Himalája só erős egészségtámogató, egyrészt összetételéből, másrészt negatív ion-tartalmából és színterápiás hatásából adódóan. A sós levegő különösen alkalmas a bőr- és légúti megbetegedések kezelésére. Különböző sóbarlangokban végzett vizsgálatok bizonyítják, hogy a köhögés, az asztma, a szénanátha, az alvási zavarok, az allergiák, a neurodermitisz és más szervi betegségek is meglepően jól reagálnak egy többhetes sóbarlang kúrára, sőt, sok esetben a javulás a kúra befejeztét követően sem szűnik meg.

 

Kinek ajánlott a sóterápia?

A sóterápia mindenkinek jót tesz, akkor is érdemes beülni egy kis időre, ha egyébként jól vagy. Ugyanakkor a sóterápia sok esetben segít az asztmásoknak, egyes allergiák esetén, a dohányosoknak, a sportolóknak, COPD esetén, ha fennáll valamilyen légúti megbetegedés, ekcéma és pikkelysömör esetén, A túl sok stressz, depresszió és hiperaktivitás esetén. Továbbá hatásos kezelés még krupp, szénanátha, légcsőhurut, hörghurut, arcüreg-gyulladás, orrmelléküreg-gyulladás, középfülgyulladás, hangszálgyulladás esetén is, valamint szmogot szívó városlakóknak is nagyon hasznos. A szabad légzés érdekében mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a módszert.

 

A sós levegő csodákra képes

A sóbarlang levegőjében lévő sópára a pozitív töltésű részecskéket, mint például a por, vagy a pollenek megköti, ezáltal pedig egy nagyon tiszta levegőt biztosít a helyiségben. A porlasztott vagy ionizált Himalája sóval dúsított levegő belégzésével a Himalája só gyógyító ereje is kihasználható. Ezzel nem csak a légúti megbetegedéseken lehet segíteni, hanem többek közt az allergiás megbetegedéseken, a szénanáthán, az immunrendszer gyengeségén, az alvászavaron, és a gyermekek hiperaktivitásán is. A Himalája só emellett egy természetes antihisztamin (az az, ami az allergiát kiváltó hisztamin hatását ellensúlyozza), ami tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a lerakódások, a slejm felszakításában. De Himalája só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához is.

 

Negatív ionok

Körülöttünk minden atomok alkotnak, melyeknek van egy atommagja és egy, vagy több elektronja, melyek a mag körül az atomburkot alkotják. Minden atomot vagy molekulát, amelynek túl sok, vagy túl kevés elektronja van, ionnak nevezzük. A pozitív töltésű ionnak túl kevés elektronja van, ezért továbbiakat vonz magához, hogy kiegyenlítse a hiányt. Negatív töltésű ionról akkor beszélünk, ha az ionnak túl sok elektronja van, ilyenkor próbál belőlük továbbadni. A pozitív ionok károsak az egészségünkre, de a negatív ionok jótékonyan hatnak.

 

Rezgésfrekvencia

A minket körülvevő világ tele van rezgésekkel és frekvenciákkal, ezekből van, amit érzékelünk, van, amit nem, és van, aminek csak a hatását tapasztaljuk meg. Az atomstruktúrájából adódóan semlegesítő hatású só a művi mezőfrekvenciákat természetes úton tudja kiegyenlíteni, ezáltal természetes erősítőként hat, amely átveszi, és egyben környezetébe juttatja az életünk számára oly fontos nyolctól tíz hertz-ig terjedő rezonancia-frekvenciát. Mivel a Himalája só biztosítja azt a frekvenciát, amely a testeddel azonos, a tested képessé válik ellazulni és pihenni.


Ha úgy érzed, neked is jót tenne egy sóterápia, látogass el hozzánk az egerszalóki Tündérliget Panzióba, és Panziónk vendégeként élvezd ki a sóterápiás barlangunk nyújtotta lehetőségeket!

 

Ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum -tól
Dátum -ig
Megjegyzés

 

Hírek

Hírek és újdonságok, érdekességek Egerszalókról, a Panziónkról, környékünkről… 

Romantikus lánykérés ötletek

Romantikus lánykérés ötletek

A lánykérés egy kapcsolatban bizony nagy mérföldkő, és gyakran a leendő vőlegény bajban van, hogyan tehetné igazán különlegessé ezt a...

lánykérés helyszín szállással

A tökéletes lánykérés helyszín szállással: a Tündérliget Panzió

Úgy érzed, ideje lenne egy magasabb szintre emelni a kapcsolatotokat, és elérkezett az ideje, hogy fél térdre ereszkedj, de nem tudod, hogyan...

egerszalóki szállás

5 ok, amiért a Tündérliget Panzió a legjobb egerszalóki szállás

Mindenkinek szüksége van időnként kikapcsolódásra, pihenésre, akár egyedül, akár a párjával kettesben. Természetesen a gyerekkel...

További hírek
Ajánlataink
Oldalak
Elérhetőségeink

Cím: 3394, Egerszalók, Széchenyi István út 4.

Telefon: +36-30-KATTINTS
(mindennap 8:00-20:00-ig)

Email: KATTINTS

Pályázatok Pályázatok