Szobafoglalás
Tündérliget Panzió Egerszalók
kep

Sóbarlang a Tündérliget Panzióban: egyedi lehetőség az egészséges kikapcsolódásra

A sós levegő egészségre gyakorolt pozitív hatása már évszázadok óta ismert. Ugyan modern világunkban már nem kell több száz kilométert utazni azért, hogy kiélvezzük, mivel már számos helyen vannak sókabinok, a természetes sóbarlangok még mindig meglehetősen ritkák – ezért is olyan nagy öröm számunkra, hogy nálunk, a Tündérliget Panzióban található ilyen barlang!

Mi az a sóbarlang?

A sóbarlang, ahogyan azt a neve sugallja, egy olyan barlang, melyben só található, ezért aztán a barlang levegője is sós, ami számos pozitív hatást gyakorol a szervezetünkre. A sóbarlangok nagyszerű hatására már az 1800-as években felfigyeltek, amikor feltűnt az a tendencia, hogy azoknál a bányászoknál, akik sóbányában robotoltak, nem alakultak ki tüdőbetegségek. Miután felfedezték ezt a mintát, számos kutatás irányult a só pozitív hatásainak bemérésére. Különösen hatásos gyógymódnak bizonyult krónikus hörghurut esetén és más légúti betegségektől szenvedők körében. A sós levegőnek, ha belélegzed, gyulladáscsökkentő hatása van, a belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő. A speciális mikroklímában jól gyógyíthatók a krónikus légzőszervi betegségek, a hörghurut, a nátha, a torokgyulladás, és az arcüreggyulladás is. Ez a gyulladáscsökkentő hatás nem csak belsőleg mutatkozik meg; egyes bőrbetegségek kezelésére is tökéletesen alkalmas, mint a pikkelysömör, ekcéma vagy allergiás bőrbetegségek.

 

Miért olyan nagyszerű a sós levegő?

A Himalája só egy természetes antihisztamin, ami az allergiát kiváltó hisztamin hatását ellensúlyozza, tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a lerakódások, a slejm felszakításában. De Himalája só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához is. A sóbarlang levegője megköti a pozitív töltésű részeskéket, mint a por vagy a pollenek, így rendkívül tiszta a levegő az ilyen helyiségekben.

 

Kinek tud segíteni ez a terápia?

A sóterápia használatához, élvezéséhez nem szükséges feltétlenül betegnek lenni, de sokat tud segíteni dohányosoknak, sportolóknak, COPD esetén, továbbá, ha fennáll valamilyen légúti megbetegedés, de remek gyógymód ekcéma és pikkelysömör esetén is. Emellett még a krupp, a szénanátha, a légcsőhurut, a hörghurut, az arcüreg-gyulladás, az orrmelléküreg-gyulladás, a középfülgyulladás vagy a hangszálgyulladás fennállásakor. De a szmogot szívó városlakóknak is mindenképpen ajánlott időnként egy ilyen terápia.

 

Pozitív és negatív ionok

Ahogyan azt megtanultuk az iskolában, minden atomokból, elektronokból és ionokból áll. Ezek között vannak pozitív és negatív töltésű ionok, melyek közül a pozitív töltésű ionok károsak az egészségünkre, viszont az életmódunkból fakadóan nagymértékben körülvesznek bennünket. A pozitív töltésű ionnak túl kevés elektronja van, ezért továbbiakat vonz magához, hogy kiegyenlítse a hiányt. A sóbarlang levegőjében lévő sókristályok viszont magukhoz vonzzák és megkötik ezeket a részecskéket.

 

Lélegezz fel nálunk!

Úgy érzed, neked is jót tenne egy ilyen terápia? Vagy csak szeretnél kikapcsolódni egy kicsit, feltöltődni és kényeztetni a tested? Akkor feltétlenül látogass el panziónkba, a Tündérliget Panzióba, mely Egerszalók bájos községének főterén található. Nem csak frissen felújított szobáinkat élvezheted, de a ritkaságnak számító sóbarlang mellett panziónkban jacuzzi és szauna is rendelkezésére áll a vendégeknek, amiket bármikor szabadon használhatnak. Gyere el hozzánk és végre lélegezz fel te is!

 

Ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum -tól
Dátum -ig
Megjegyzés

Hírek

Hírek és újdonságok, érdekességek Egerszalókról, a Panziónkról, környékünkről… 

Romantikus lánykérés ötletek

Romantikus lánykérés ötletek

A lánykérés egy kapcsolatban bizony nagy mérföldkő, és gyakran a leendő vőlegény bajban van, hogyan tehetné igazán különlegessé ezt a...

lánykérés helyszín szállással

A tökéletes lánykérés helyszín szállással: a Tündérliget Panzió

Úgy érzed, ideje lenne egy magasabb szintre emelni a kapcsolatotokat, és elérkezett az ideje, hogy fél térdre ereszkedj, de nem tudod, hogyan...

egerszalóki szállás

5 ok, amiért a Tündérliget Panzió a legjobb egerszalóki szállás

Mindenkinek szüksége van időnként kikapcsolódásra, pihenésre, akár egyedül, akár a párjával kettesben. Természetesen a gyerekkel...

További hírek
Ajánlataink
Oldalak
Elérhetőségeink

Cím: 3394, Egerszalók, Széchenyi István út 4.

Telefon: +36-30-KATTINTS
(mindennap 8:00-20:00-ig)

Email: KATTINTS

Pályázatok Pályázatok