Tökéletes hosszú hétvége pároknak

 

A hosszú hétvégéket mindenki szereti, a plusz egy nap igazi kincs tud lenni. Azok számára különösen igaz ez, akiknek ezek a hétvégék nyújtanak alkalmat arra, hogy zavartalanul kettesben lehessenek a párjukkal. Ilyenkor a legjobb egy olyan program szervezése, amely eltávolít a mindennapok stresszétől, és amely pihentet, feltölt, hogy visszatérve a mókuskerékbe is megmaradjon a jókedv.

Hova érdemes utaznia egy hosszú hétvégére egy párnak?

 

Országunk bővelkedik a szebbnél szebb helyekben, tájakban, nem beszélve a kultúrával teli történelmi magyar városokról. Amennyiben egy pár felhőtlen kikapcsolódásra vágyik, esetleg kényeztető programokra, akkor az úticél legyen Egerszalók! Itt ugyanis számos programlehetőség várja az érdeklődőket, sokféle műfajban. A térség főként két dologról ismert: az egri borvidék híres borfinomságairól és számos szőlőjéről, illetve a termálvizéről.

Kettesben a bormámorban

 

A legtöbb felnőtt ember számára a borfogyasztás élvezettel jár, az egri borvidék pedig messze földön híres a finom borairól. Épp ezért nem szabad kihagyni semmiképpen sem a programból legalább egy pincészet meglátogatását. A borkóstoláson való részvétel során nem csak finomabbnál finomabb borok megismerésére van lehetőség, ugyanis a gazdák, idegenvezetők rengeteg érdekességet mesélnek a szőlőtermesztésről, a borkészítésről, sőt, még a pinceépítészet különböző aspektusairól is. És természetes válaszolnak is minden felmerülő kérdésre, így aztán az is szakértővé válhat, aki egyébként nem mozog olyan otthonosan a témában.

Ráadásul, amennyiben a kettesben töltött hétvége azért is nagy kincs, mert gyerekes szülőknek igencsak ritkán adódik alkalma rá, hogy részt vegyen borkóstoláson, amit a kicsik nagyon unnak. Amennyiben a szülők kettesben tudnak eltölteni pár napot, az sem gond, ha mindketten hódolnak a borivászat gyönyöreinek azokban a napokban.

 

Kényeztető kikapcsolódás

 

A borkóstolást követően pedig nem szabad kihagyni a termálfürdőt sem. Nem csak a melegvízben található számos ásványi anyag és nyomelem jótékony hatása miatt kényeztető ez a program; lehetőség van mindenféle wellness kezelések kipróbálására, mint a masszázs, különböző pakolások. A szauna hőjében ki lehet izzadni a fárasztó hétköznapok alatt összegyűlt mérgeket, a sószoba a légúti megbetegedések és a túlzásba vitt elektronikai eszközök következtében felborult ion-egyensúly helyrehozása esetén tesz jó szolgálatot.

Az egerszalóki termálvíz feltörésének helyén található a híres egerszalóki Sódomb, ez a ritka természeti képződmény, melyből a világon is csak három van, Európában pedig ez az egyetlen. A nevével ellentétben ez nem sóból áll, hanem a termálvízben lévő ásványi anyagok csapódtak ki az évszázadok alatt a mélyből feltörő, majd a domboldalon lecsorgó vízből, létrehozva ezt a földöntúli látványt nyújtó képződményt. Kissé egy jéghegyre hasonlít, a szikrázó fehér felszínen minden napszakban más színű fények táncolnak, amitől az egész domb ragyog.

Egyébként Egerszalókon van lehetőség éjszakai fürdőzésre is, ami egy kettesben töltött nap tökéletes megkoronázása. Előbb egy kellemes séta valamelyik szőlőben délután egybekötve egy kis borkóstolással, majd a fáradalmak kipihenése a termálvízben lebegve, még kissé spiccesen, miközben az éjszakai égbolt ezernyi apró lámpása világít.

További érdekes programok a hosszú hétvégére pároknak

 

Amely pár aktív pihenéssel szeretné tölteni a kettesben töltött időt, annak számos kirándulóhely, túraútvonal áll rendelkezésére. Számos különböző útvonal hálózza be a vidéket, és jónéhány kiránduló cél is található errefelé.

És természetesen kulturális programokra is van lehetőség a térségben, évszaktól függően számos különböző elfoglaltság, múzeum, fesztivál és előadás várja az érdeklődőket.