Wellness a dombon

Finn szauna

Igazi felüdülés testnek és léleknek egyaránt. A hely ahol az idő végtelen. Nincsenek percek, itt a pihenésé a főszerep.

Bizonyítottan jó hatással van a szívműködésre, immunrendszerre és bőrre egyaránt, de az idegrendszeri problémákra is: stressz, álmatlanság ellen is jó módszer. A forró és száraz levegőben elpusztulnak a baktériumok és vírusok. Segít szervezetünknek megszabadulni a salakanyagoktól.

Azonban vérkeringési zavarokkal, szívpanaszokkal küzdőknek, epilepsziásoknak, vese- és súlyos szívbetegeknek, heveny ízületi gyulladásban vagy magasvérnyomással szenvedőknek óvatosan kell bánni a szaunával.

Jakuzzi a fák alatt

A meleg víz már önmagéban is stresszoldó, lazító hatású. Ha mindez egy idilli környezettel párosul, az érzés megfizethetetlen.

A hidromasszázs ellazítja a megfeszült izmokat és serkenti az endorfin termelést, amit a test természetes fájdalomcsillapítójának is szoktak nevezni. A meleg vízben a test hőmérséklete megemelkedik, a vérkeringés felgyorsul, a vérnyomás csökken, a sejtek számára szállított oxigén és tápanyag mennyisége többszörösére nő, ezért jó hatással van a vérkeringési és anyagcsere zavarokra.

Természetes módon megnyugtat, amely mély és pihentető alvást biztosít.

Sóterápiás barlang

A domboldalba vájt barlang kis mellékágakkal, kis fekhelyekkel már önmagában is kuriózum. Ezt még teljesebbé teszik a sótéglából rakott falak, a sókút, a lágy zene és az állandó 18 °C.

A sós levegő belélegzés után gyulladáscsökkentő hatást fejti ki. A belélegzet sókristályok a légzőjáratok öntisztulását segítik elő. A speciális mikroklímában jól gyógyíthatók a krónikus légzőszervi betegségek, hörghurut, nátha, torokgyulladás és az arcüreggyulladás.

Nemcsak betegek számára ajánlott a sószoba használata. Ha valaki szmogosabb, szennyezettebb levegőjű helyen él, vagy dolgozik, immunrendszer erősítés céljából is eltölthet akár egy órát.

Azonban akut, lázas fertőzéses állapotban, súlyos magas vérnyomással, súlyos szívelégtelenségben vagy veseelégtelenségben szenvedőknek és asztmásoknak nem ajánlott.