Wellness hétvége gyerek nélkül

 

Nincs nagyobb ajándék a gyerekeknél, kivéve, amikor a nagyszülők néhány kettesben töltött nappal lepik meg a fáradt szülőket. Már két napba is rengeteg olyan dolgot lehet csinálni, amit a gyerkőcök jelenléte esetén mellőzni kell. Egy ilyen ajándék hétvége során a legjobb valamilyen wellness program és néhány pohár finom bor.

Néha kell a „gyerek nélkül”

 

A mai rohanó világban akkor is szüksége van mindenkinek időnként egy egy-két napos kikapcsolásra, pláne, ha porontyok is vannak. Időnként muszáj egy rövid időre hátrahagyni mindent, ledobni a felelősség láncait és kiszakadni a mókuskerékből. Arról nem is beszélve, hogy a szülő szerep mellett a házastársi szerepnek sokkal ritkábban van lehetősége megnyilvánulni. Ennek oka, hogy egy kisgyerek érkezésekor ő kerül mindenkinél a legelső helyre, ami a család szempontjából nagyon jó, de az „édeskettes” megszenvedi. Épp ezért a kapcsolat szempontjából is fontos, hogy legyenek olyan meghitt pillanatok, napok, amikor a felek csak egymásra tudnak koncentrálni.

A térség, mely a wellness és borászat magasiskolája

 

A wellness jó dolog, de még annál is jobb, ha olyan helyen kerül rá sor, ahol a természetes termálvíz számos pozitív hatása is érződik. Egerszalók termálvize az egyik legjobb az országban, ásványi anyagokat, nyomelemeket és egyéb vegyületeket tartalmaz. Ráadásul itt található Európa egyetlen Sódombja, mely jéghegyhez hasonlatos megjelenésével és a rajta táncoló, napszakonként más színű fényekkel mindenkit megbabonáz. A nevével ellentétben azonban nem sóból áll. A termálvízben lévő ásványok a feltörő gyógyvíz domboldalon való lehömpölygése során kicsapódtak, lerakódtak és hosszú évszázadok alatt létrehozták ezt a ritka természeti kincset. Egyébként a világon csak három ilyen van, Egerszalókon, Törökországban és a Yellowstone Nemzeti Parkban az Egyesült Államokban.

Ez az egerszalóki sódomb és termálvíz történetesen az egri borvidék szívében található. Valljuk be, ritka az, hogy gyerekkel kivitelezhető legyen egy egész napos relaxáló feltöltődés. Hasonló szabályok vannak érvényben a borokat illetően is. Egy szülőnek mérlegelnie kell, hogy vagy borozik, és nem vezet, vagy lemond az poharáról, hogy ha bármi történik, autóba tudjon ülni. A jó borokat ki kell élvezni, ez otthon, ahol a gyerek az úr, sokszor nem kivitelezhető. És mivel még egy pohár bor elfogyasztása is túl nagy kihívásnak számít, a borkóstolók és szőlészetek látogatása egyelőre nem opció.

Viszont, ha az embernek megadatik, hogy a párjával kettesben eltöltsenek pár napot távol a megszokott gondoktól, akkor jöhetnek kényeztető kezelések és a finom borok!

Egy igazán csodás nap – wellness, gyerek nélkül, kettesben

 

Íme egy nagyszerű napi programterv, amely bemutatja, hogyan lehet leginkább kiélvezni a gyerek nélüli napot.

Ébredés a madárcsicsergésre egy bájos szálláson, például az egerszalóki Tündérliget Panzió egyik romantikus szobájában. Ez a panzió egy felnőttbarát hotel, ami azt jelenti, hogy gyerekmentes vendégek elszállásolására rendezkedett be. Ébredés után még belefér egy kis lustálkodás és a csend kiélvezése. A reggelit követően pedig irány valamelyik wellness, hogy a következő órákban egymást követhessék a kényeztető kezelések, mint a masszázs vagy a pakolások, és a pihentető programok, mint a szauna, a jakuzzi, a sószoba és hasonlók. A délutáni program legyen valamely pincészet, vagy szőlőbírtok meglátogatása, ahol a gazdák és termelők örömmel vezetik körbe a kíváncsiskodókat, válaszolnak minden kérdésükre és beavatják őket olyan titkokba, mint hogy mitől olyan hihetetlenül finom az a borocska, amit beszélgetés közben is kortyolgatnak. Egy ilyen nap méltó lezárásaként érdemes elmenni az egerszalóki termálfürdőbe, itt ugyanis van lehetőség éjszakai fürdőzésre is. Kipihenve, megújulva, enyhén spiccesen romantikus édeskettesben lebegve a termálvíz felszínén a csillagokkal tűzdelt éjszakai égbolt alatt: ez a tökéletes befejezés.